Jakie potrawy z jarmużem?
Jakie potrawy z jarmużem?
Jakie potrawy mogę przygotować z jarmużem?
Re: Jakie potrawy z jarmużem?
Najprostsze jest chyba Tagliatelle z pesto jarmużowym
Chcesz przepis?

Ja proponuje "Jarmuż z czosnkiem i masłem"
To bardzo prosta i smaczna potrawa z jarmużem. Wystarczy włożyć liście jarmużu do osolonego wrzątku i gotować przez kilka minut, a następnie podsmażyć na patelni z masłem i pokrojonym czosnkiem. Można dodać też sok z cytryny, sól i pieprz do smaku. Jak dla mnie pyyycha

To bardzo prosta i smaczna potrawa z jarmużem. Wystarczy włożyć liście jarmużu do osolonego wrzątku i gotować przez kilka minut, a następnie podsmażyć na patelni z masłem i pokrojonym czosnkiem. Można dodać też sok z cytryny, sól i pieprz do smaku. Jak dla mnie pyyycha

Jedną z potraw, w której można wykorzystać jarmuż, jest sałatka z jarmużem. Ja ją uwielbiam. Oto prosty przepis na taką sałatkę, mam nadzieję że Ci posmakuje:
Składniki:
4 szklanki świeżego jarmużu (umyty i odszczepiony)
1 cebula (posiekana)
2 ząbki czosnku (posiekane)
2 łyżki oliwy z oliwek
Sól do smaku
Pieprz do smaku
Sok z 1 cytryny
Opcjonalnie: 1 łyżka miodu lub syropu klonowego
Instrukcje:
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużym rondlu lub patelni.
Dodaj posiekaną cebulę i czosnek i smaż je na średnim ogniu, aż staną się miękkie i lekko złociste.
Dodaj jarmuż do rondla i smaż go, mieszając, przez około 5 minut, aż zmięknie i zmniejszy swoją objętość.
Dopraw jarmuż solą i pieprzem do smaku.
Zdejmij rondel z ognia i skrop jarmuż sokiem z cytryny. Jeśli chcesz, możesz również dodać miód lub syrop klonowy, aby nadać sałatce lekkiej słodyczy.
Delikatnie wymieszaj składniki, aby dobrze się połączyły.
Sałatkę można podawać na ciepło lub na zimno. Możesz ją również schłodzić w lodówce przed podaniem.
Ta sałatka z jarmużem jest świetnym dodatkiem do różnych dań głównych lub może być samodzielnym daniem. Jarmuż jest bogaty w witaminy i składniki odżywcze, więc ta potrawa nie tylko smakuje dobrze, ale również jest zdrowa. A Wy jakie przepisy proponujecie?
Składniki:
4 szklanki świeżego jarmużu (umyty i odszczepiony)
1 cebula (posiekana)
2 ząbki czosnku (posiekane)
2 łyżki oliwy z oliwek
Sól do smaku
Pieprz do smaku
Sok z 1 cytryny
Opcjonalnie: 1 łyżka miodu lub syropu klonowego
Instrukcje:
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużym rondlu lub patelni.
Dodaj posiekaną cebulę i czosnek i smaż je na średnim ogniu, aż staną się miękkie i lekko złociste.
Dodaj jarmuż do rondla i smaż go, mieszając, przez około 5 minut, aż zmięknie i zmniejszy swoją objętość.
Dopraw jarmuż solą i pieprzem do smaku.
Zdejmij rondel z ognia i skrop jarmuż sokiem z cytryny. Jeśli chcesz, możesz również dodać miód lub syrop klonowy, aby nadać sałatce lekkiej słodyczy.
Delikatnie wymieszaj składniki, aby dobrze się połączyły.
Sałatkę można podawać na ciepło lub na zimno. Możesz ją również schłodzić w lodówce przed podaniem.
Ta sałatka z jarmużem jest świetnym dodatkiem do różnych dań głównych lub może być samodzielnym daniem. Jarmuż jest bogaty w witaminy i składniki odżywcze, więc ta potrawa nie tylko smakuje dobrze, ale również jest zdrowa. A Wy jakie przepisy proponujecie?