Urządzenia inteligentnego domu, rozwój technologii 5G, sztuczna inteligencja...

Nowe Technologie
Oxygen

Urządzenia inteligentnego domu, rozwój technologii 5G, sztuczna inteligencja...

Post autor: Oxygen »

Ostatnio na rynku technologicznym pojawiło się wiele interesujących nowinek. Wśród nich można wymienić coraz popularniejsze urządzenia inteligentnego domu, rozwój technologii 5G, rosnącą popularność sztucznej inteligencji czy rewolucję w dziedzinie motoryzacji elektrycznej i autonomicznej. Może porozmawiamy o sztucznej inteligencji :?:
Dawidoo

Re: Urządzenia inteligentnego domu, rozwój technologii 5G, sztuczna inteligencja...

Post autor: Dawidoo »

To może ja się wypowiem. Ta sztuczna inteligencja to super sprawa. Ostatnio się o tym przekonałem na własnej skórze. Mam połączony z inteligentnym domem alarm bezprzewodowy. Dzięki temu cały budynek jest wyposażony w system monitorujący czy ktoś nieproszony zbliża się do domu. Właśnie w takich sytuacjach najbardziej skuteczny okazuje się alarm, który od razu się uruchamia. Dodatkowo rozpoznaje wycieki wody, ostrzega przed pożarem.

Mnie uchronił przed zalaniem ;)

Każdy kto jest na etapie budowy domu powinien pomyśleć o urządzeniach inteligentnego domu i o wspomnianym alarmie. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że inteligentne zabezpieczenia budynku tworzą elementy, które już są w nim obecne, w związku z czym nie trzeba wydawać dodatkowych pieniędzy na nowe instalacje.
ODPOWIEDZ